Sayfanın İçeriği
Veritabanı Nedir?
Bir veritabanı organize veri topluluğudur. WordPress, tüm sayfa, gönderi, kategori ve kullanıcı verilerini veritabanında saklar.
MySQL bir veritabanı yönetim sistemidir. Veritabanında veri oluşturmanıza, güncellemenize, okumanıza ve silmenize izin veren bir yazılımdır. Tek bir MySQL kurulumu,birden fazla veritabanını yönetebilir.
Çok fazla alternatif var ama MySQL çeşitli nedenlerden dolayı popüler oldu:
- Ücretsiz, açık kaynaklı bir yazılımdır. Şimdi Oracle’a ait ama MariaDB gibi açık MySQL uyumlu seçenekler var .
- PHP ile eş anlamlı hale geldi – Web’in WordPress’e güç veren en çok kullanılan dili. Hem PHP hem de MySQL, 1990’ların ortalarında, web geliştirme aşamasındayken ortaya çıktı.
- Veri yapıları ve verileri oluşturmak için (oldukça) standart bir dil olan Structured Query Language (SQL) öğesini benimser .
- Hızlı, kurulumu kolaydır ve birçok üçüncü taraf geliştirme aracına sahiptir.
CPanel kullanan web barındırma sunucuları, kullanıcılarına bir web adresi ( https://website.com/cpanel gibi ) ve giriş yapabilmek için de kullanıcı adı ile şifre sağlar. Bunları veritabanı veya WordPress kullanıcı kimlik bilgileriyle karıştırmayın!
Öncelikle sitenizi barındırıldığı firmanın cpanel desteği olması gerekiyor. Alastyr‘ı tavsiye edebilirim, şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım.

Cpanel üzerinde İngilizce ise DATABASES Türkçe ise VERİTABANLARI bölümünü bulun veya arama kutusuna “MySQL” yazın. Daha sonra MySQL Veritabanı Sihirbazı’na tıklayın ve adımları izleyin:
1 – Bir Veritabanı Adı Seçin
Veritabanınıza bir isim vermeniz gerekiyor. Burada ön ekini kendisi belirliyor ve sizden devamını eklemeniz isteniyor. örn: mysite_blog

2 – Veritabanı Kullanıcısı Yaratın
Şimdi WordPress‘in veritabanınıza erişmek için kullandığı MySQL kullanıcı hesabını tanımlamanız gerekir:

Bu ekran görüntüsünde, kullanıcı kimliğimiz mysite_blogDBuser
.
cPanel güçlü bir şifre girmenizi isteyecek ve önerecektir. Parola karmaşık olabilir; WordPress kurulumu sırasında sadece bir kez kullanacaksınız. Rastgele Parola Oluşturucu’yu öneririm:

Kullanıcı Oluştur’a basmadan önce kullanıcı kimliğini ve şifreyi bir metin dosyasına veya başka bir güvenli yere kopyaladığınızdan emin olun!
3 – Veritabanı Kullanıcı Ayrıcalıklarını Ayarlayın
Yukarıda oluşturulan kullanıcı WordPress kurulumu sırasında veritabanına tam erişim gerektirir. Tablo oluşturmak ve bunları ilk verilerle doldurmak için komut dosyalarını çalıştırır.
Çıkan listede tümünü işaretledikten sonra veritabanı kurulum işlemini tamamlayabilirsiniz :

Cpanel MySQL veritabanı ve kullanıcısı oluşturulmasını onaylayacaktır.

Takıldığınız aşamaları yoruma yazarsanız yardımcı olurum.
3 – Veritabanı Kullanıcı Ayrıcalıklarını Ayarlayın
Ben bu adım da takılıyorum bana yardımcı olur musunuz ? 🙂
info@trkod.com adresinden takıldığınız noktayı gönderin yardımcı olayım.